top of page

Glutenvrije Rozetkoekjes

Voorbereiding

15 minuten

Baktijd

20 minuten

Aantal

20 stuks

Feestdagen en glutenvrij eten… Hier alvast een heerlijk koekjes recept.

Ingrediënten

  • 80 gram zachte roomboter

  • 50 gram poedersuiker

  • 60 gram schär kuchen und kekse

  • 85 gram Classic meel van Allergento (vervanger Freee of rijstmeel)

  • Halve theelepel vanille extract

  • 20 gram losgeklopte ei

  • 1/2 eetlepel melk

  • Snuf zout

  • Sprinkels

  • 50 gram melk chocolade Au bain marie gesmolten

  • 50 gram pure chocolade Au bain marie gesmolten

  • 1 theelepel zonnebloemolie

Bereidingswijze

  1. Klop de boter samen met de poedersuiker zacht tot het wit kleurt.

  2. Voeg het zout en het ei toe en klop tot het volledig is opgenomen.

  3. Voeg de vanille toe en de melk. Klop nog even door.

  4. Voeg de meelsoorten erbij en meng het samen met een spatel.

  5. Doe het deeg in een spuitzak met spuitmondje.

  6. Spuit rozetjes op een bakplaat met bakpapier.

  7. Bak de koekjes in een voorverwarmde oven op 170C voor 10 a 12 minuten tot ze goudbruin zijn. Hoe langer je ze bakt hoe lekker knapperiger ze worden.

  8. Laat de koekjes goed afkoelen en smelt de chocolade.

  9. Doop het uiteinde in de chocola en strooi er wat sprinkels over. Laat de chocolade uitharden.


Succes!

bottom of page