top of page

Glutenvrije Surinaamse Maizenakoekjes

Voorbereiding

15 minuten

Baktijd

13 minuten

Aantal

25 stuks

Nog een heerlijk koekjes recept voor de kerstdagen.

Ingrediënten

  • 75 gram roomboter op kamertemperatuur

  • 50 gram suiker

  • Halve theelepel vanillextract

  • Halve ei (ei klutsen en de helft gebruiken)

  • Snufje zout

  • 120 gram maizena

Extra

  • Koekjespistool

  • Poedersuiker

  • Glutenvrije sprinkels

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160 C.

  2. Voeg dan de maizena toe, blijf roeren met een pollepel tot het bij elkaar komt.

  3. Kneed nog even door met de hand, het plakt iets, maar is wel werkbaar.

  4. Vul het koekjespistool met deeg en druk koekjes uit en strooi er wat strooisels over.

  5. Bak de koekjes in een voorverwarmde oven op 160C voor circa 13 min.

  6. Laat de koekjes afkoelen en bestrooi ze met poedersuiker.


bottom of page